Gammalt och nytt - mjölkchokladtårta - Efterrätt

Nytt recept. Från matplatsen.


Botten:
4 dl kokos
1/2 dl farinsocker
1/2 socker
3 msk sirap
4 ägg

 

Blanda alla ingredienser till bottnen. Häll smeten i en form med löstagbar kant ca 24 cm (ev kan man sätta ett bakplåtspapper i botten och smöra det så är det lättare att flytta kakan om man önskar det). Grädda kakan i 175 grader i ca 12 min. Låt svalna.

 

Topping:
300g mjölkchoklad av god kvalitet
2 msk smör
3 dl grädde
1 msk honung

 

Hacka chokladen. Koka upp grädde, smör och honung i en kastrull. Häll gräddblandningen över chokladen och rör till en jämn smet. Häll smeten på den avsvalnade bottnen och låt stå till nästa dag.

Servera kakan med tex lättvispad grädde, glass eller färska bär.

 

Blev ganska "lös" i konsistensen vilket kan berott på att jag endast haft den i kylskåpet. Då den togs från frysen några dagar senare så var den mycket bättre! God i vilket fall som helst.

 


Gammalt och nytt - Ceasarsallad- Huvudrätt

Godaste salladen! Gammalt recept.

Grillad kyckling
romansallad
rödlök
skivade parmesanstrimlor
stekt bacon
ceasardressing
krutonger

Lägg i skålar var för sig och mixa som du själv vill.




Enkelt. Gott!

Gammalt och nytt - Rödbetsvåffla - Förrätt

Här kommer gammalt med en tvist.

1 färsk rödbeta
2 msk riven pepparrot
3 msk flytande honung
1 msk finhackad rosmarin
1 tsk rörsocker
150 g fetaost
1/2 påse ruccola

Blanda pepparrot med honung.
Skala och riv rödbetan grovt.
Vispa ihop våffelsmet (jag använde pulver) med röbeta, rosmarin, socker och smör.
Grädda våfflorna och skär dem i hjärtan.
Skär osten i tärningar och servera med ruccola och våffelbitar. Ringla pepparrotshonung över.



Receptet tagit från boken Sveriges nya landskapsrätter

Tema vecka 12

Gammalt och nytt och gammalt med en tvist.


efterrätt enligt mormors recept





Danska Æbleskiver







receptet fås på begäran =)

gulaschsoppa med tillbehör




Nu kan jag inte hitta receptet jag gick efter, men det var hämtat från tasteline och där fanns en uppsjö. Det jag valde var från en "riktig ungrare" =)

Till soppan serverade jag tunnbrödssticks som var gräddade i ugn med ost på samt lepinebröd.


Efterrätt Receptpärmen i lunchrummet på ARK

Återigen tycks jag ha glömt ta kort på efterrätten.... Denna veckan var det smulpaj med rabarber och jordgubbar.

Huvudrätt receptpärmen i lunchrummet på ARK

Marinera kycklingen i Sweet chilisås och soja. Skär upp filén i lagom stor bitar. Lägg in den i ugnen på 200 grader. Koka rödbetor, stek bacon. Blanda allt med babyspenat och chevréost.

Förrätt receptpärmen på ARK

Måste leta upp receptet igen :S

RSS 2.0