huvudrätt köttfärslimpa i lergryta


Köttfärslimpans recept är hämtat från en annan matblogg, http://ilindieskok.blogspot.se/
Köttfärslimpa i lergryta.Tid: 2 timmar
För: 4 personer
0,5 kg nötfärs (går bra med blandfärs)
2 dl mjölk
1 dl skorpmjöl
1 ägg
2 gula lökar
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 paket bacon
Tandpetare
Ställ din lergryta i kallt vatten i 15 minuter. Blanda mjölk och ströbröd i en stor bunke - låt det svälla. Riv en gul lök eller finhacka den. Tillsätt ägg, den rivna löken, salt & peppar, blanda. Lägg sedan i färsen och rör om tills du känner att du fått en smidig smet. Forma smeten till en limpa och lägg i en lergryta (går jättebra att göra även om du ej har en lergryta - lägg då i en ugnsfast form). Lägg bacon ovanpå limpan och fäst med tandpetare på sidorna. Skär en lök i klyftor och strö över baconet. Ställ in i nedre delen i ugnen i 200 grader i ca 1,5 timma. Limpan är färdig när köttsaften är genomskinlig. Ska du göra sås? Glöm då inte att använda skyn du får.
Jag serverade med kokt färskpotatis och broccoli samt smarrig sås.
Kommentarer
Trackback