Tema vecka 44

Veckans tema blir skrämmande självklart Halloween!

Efterrätt - Back to the 80's - chokladpudding

Vispa ihop pulver och mjölk. Stelna till i kylskåp. Servera med vispgrädde/mjölk och rispuffar.


Huvudrätt - Back to the 80's - flygande Jacob

Ingredienser:
1 st grillad kyckling
3 dl mellangrädde
1,5 chilisås
1 paket bacon
1 dl jordnötter
2 st bananer

Sätt ugnen på 225 grader. Rensa kycklingen och lägg bitarna i en form. Skiva bananerna i stavar och lägg över kycklingen. Vispa grädden och blanda sedan i chilisåsen. Bred detta över. In i ugnen i 20 minuter. Under tiden, knaperstek bacon som sedan strös över kycklingen tillsammans med nötterna.


Förrätt - Back to the 80's - fyllda advokadohalvor

Dela en advokado per person. Fyll med en blandning av färska skalade räkor, gräddfil, dill och citronpeppar. Toppa med citron och röd kaviar.

Detta kan vara världens snabbaste förrätt men lika god för det!

 


hemgjorda maränger 19/10




Eftersom jag hade lagat carbonara till förätt fanns det äggvitor över, det passade perfekt till att göra hemgjorda maränger som jag serverade med glass.


3 äggvitor 2dl socker

vispa äggvitorna och 1dl socker till en glansig pösig smet. Vänd sedan ner resten av sockret i smeten och klicka ut på akplåtspapper. Grädda 1 timma i 150 grader eller tills marängerna är lätta att lossa från pappret samt känns lätta och krispiga.


Jag tog kakao i hälften av smeten vilket gjorde att marängerna anade en lite chokladsmak, det blev gott till glassen.

Carbonara 19/10








Tasteline....

200 gram
120 gram
2 tsk
500 gram
3 st

Garnering
4 st

Tillagning

Tillagning:

1. Koka upp vatten i en stor kastrull till pastan. Hetta upp 1 tsk olivolja i en stekpanna.

2. Salta och tillsätt resten av olivoljan i det kokande pastavattnet. Koka pastan al dente.

3. Medan pastan kokar knapersteker du bacon i strimlor. Rör samman äggulorna med den rivna parmesanosten i en stor serveringsskål. Krydda med lite salt och svartpeppar.

4. När pastan kokat klart silar du av vattnet och blandar pastan med ägg- och ostblandningen. Häll av fettet från baconstrimlorna och häll ner i pastan. Värmen från pasta och bacon gör att äggblandningen reder sig. Smaken blir en aning rundare med en skvätt grädde, men det är inte nödvändigt.

5. Servera omedelbart, gärna med en rå äggula per person och lite nymalen svartpeppar på.


Tema vecka 42

Back to the 80's!


Tema vecka 41

Veckans tema blir Spanien!

Skogsmulle efterrätt - Lingondessert

1 dl vispgrädde
250 gram kesella vanilj
1 dl färdig kolasås
2 dl frysta lingon + några till garnering

Vispa grädden. blanda kesella, kolasås och frysta lingon. Dela upp i skålar och garnera med lingon.


Så här blir det då:


Jättegott! Recept från kokaihop.se



Hade en liten reservdessert på lur ifall lingonen inte skulle gå hem.. Men det var visst onödigt, fanns inte mycket plats kvar i magen för chokladbollar:)





Skogsmulle huvudrätt - Kantarelljärpar med mandelpotatis

Skulle ju såklart varit älgfärs men det var slut på ica focus och fick därför bli nötfärs med viltfond:(
Men men. Det blev supergott ändå!

Jag gjorde som så att jag plattade ut färsen och bredde på kantarellmjukost (typ cantadou), sedan formade jag dem till järpar. Dessa stektes och blandades sedan med egna torsbergsplockade trattisar, resten av osten och mellangrädde. Kokade ihop detta och saltade och pepprade.

Serverades med mandelpotatis och grön sallad.






Skogsmulle Förrätt - Morotssoppa med ingefära

Detta ska i:
Gör så här:
  1. Skala morötter, lök, vitlök och ingefära. Skär dem i mindre bitar och fräs dem i en kastrull med olja. Häll på buljong och mjölk. Låt koka tills morötterna är mjuka.
  2. Mixa soppan slät och smaksätt med salt, peppar och sambal oelek.
  3. Låt räkorna och majsen rinna av.
  4. Servera soppan tillsammans med räkor, majs och bröd.


Mycket gott. Rekommenderas starkt!

Recept hittades på ica.se

Tema vecka 40

Skogsmulle är temat denna höstliga vecka


RSS 2.0