Huvudrätt Maria Montazami
Receptet kommer fråm Maria Montazamis kokbok, huvudrätten blev en Very Berry Salad.
Kyckling sallad:
4 kycklingfiléer
flingsalt och svartpeppar
1 påse blandad sallad
200g färska hallon
100g färska björnbär
500g halverade färska jordgubbar
130g ädelost, smulad
Björnbärsvinägrett:
2dl olivolja
2msk vitvinsvinäger
1msk dijonsenap
1 liten schalottenlök, finhackad
1 tsk socker
1/2tsk salt
1krm svartpeppar
100g björnbär
Kanderade valnötter:
2 msk smör
100g valnötter
2msk råsocker
1krm salt
Kycklingsallad:
Sätt ugnen på 125g. Bryn kycklingfiléerna runtom och salta och peppra. Lägg dem i en ugnsform och låt dem stå i ugnen tills de blir klara. Låt vila i ca 15 min innan du skär den i tunna skivor. Lägg salladsbladen på en stor tallrik. Fördela kycklingskivor, bär, ädelost och kanderade valnötter ovanpå. Strö på lite salt och peppar. Ringla över lite vinägrett och servera resten till.
Vinägrett:
Lägg alla ingredienserna till vinägretten i en mixer och mixa slätt. Späd med lite vatten om det blir för tjockt och smaka av.
Kanderade valnötter:
Hetta upp smöret i en panna och fräs valnötterna 2-3 min under omröring. Strö över sockret och rör tills det smält. Häll upp på ett fat.

Kyckling sallad:
4 kycklingfiléer
flingsalt och svartpeppar
1 påse blandad sallad
200g färska hallon
100g färska björnbär
500g halverade färska jordgubbar
130g ädelost, smulad
Björnbärsvinägrett:
2dl olivolja
2msk vitvinsvinäger
1msk dijonsenap
1 liten schalottenlök, finhackad
1 tsk socker
1/2tsk salt
1krm svartpeppar
100g björnbär
Kanderade valnötter:
2 msk smör
100g valnötter
2msk råsocker
1krm salt
Kycklingsallad:
Sätt ugnen på 125g. Bryn kycklingfiléerna runtom och salta och peppra. Lägg dem i en ugnsform och låt dem stå i ugnen tills de blir klara. Låt vila i ca 15 min innan du skär den i tunna skivor. Lägg salladsbladen på en stor tallrik. Fördela kycklingskivor, bär, ädelost och kanderade valnötter ovanpå. Strö på lite salt och peppar. Ringla över lite vinägrett och servera resten till.
Vinägrett:
Lägg alla ingredienserna till vinägretten i en mixer och mixa slätt. Späd med lite vatten om det blir för tjockt och smaka av.
Kanderade valnötter:
Hetta upp smöret i en panna och fräs valnötterna 2-3 min under omröring. Strö över sockret och rör tills det smält. Häll upp på ett fat.

Kommentarer
Trackback