Glöm allt vad LCHF heter..

Veckans tema är Smördeg!

LCHF efterrätt - chokladmousse

Innehållandes:

100 gram 80% mörk choklad
4 dl grädde
2 st äggulor

Grädden vispades. Chokladen smältes på låg värme. Äggulorna blandades med chokladen som i sin tur vändes i grädden. Detta fördelades därefter i tre olika glas som garnerades med grädde och färska hallon.





Mycket gott men hade nog i eget tycke blivit ändå godare med lite extra socker eller om mjölkchoklad använts istället.

LCHF huvudrätt - squashsallad med grekiska biffar

I sann LCHF anda så skippades potatisen och ersattes med squash vilket blev en succé! Receptet baserades på ett recept från kokaihop.se men zucchinin byttes ut mot två stycken squashar.

Ingredienser:
1 st stor zucchini
1 st klick smör
1 st liten purjolök
2 dl crème fraiche eller gräddfil
0,5 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
1 st liten vitlöksklyfta
dill
salt och svartpeppar
















  1. Skala och tärna zucchinin. Strimla purjolöken fint.
  2. Stek zucchinin i smör på svag värme, salta och peppra. När zucchinin börjar mjukna lite, ta upp den så den får kallna.
  3. Blanda crème fraiche/gräddfil med majonnäs och senap. Pressa ner vitlöksklyftan. Smaksätt med salt, svartpeppar och dill.
  4. Blanda ner zucchinin och purjon i såsen.

Till detta serverades grekiska biffar som gjordes på nötfärs, hackade gröna oliver, färdigstrimlad soltorkad tomat (märke Garant, mycket skönt att slippa kladda med att strimla tomaterna själv), fetaost samt ett ägg. Och salt+peppar förstås. Ströbröd/potatis och liknande hoppades helt över men det gick lika bra ändå!

Efter att biffarna var klara tog jag ut dem ur pannan och hällde i lite grädde samt soja som blev till en god gräddsås.


LCHF förrätt - fylld paprika

Förrätt denna vecka blev 60-tals klassikern Fyllda Paprikor som innehöll följande:

1,4 kilo paprika i olika färger (lite överdrivet många på tre personer kan tyckas såhär i efterhand)
1,5 dl ris
600 gram nötfärs
2 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 konservburk körsbärstomater
tomatpuré
chilisås
salt, peppar

Koka riset. Stek köttfärsen och löken och tillsätt därefter resterande ingredienser och låt puttra en stund. Blanda i riset och grädden på slutet. Skär locket av paprikorna och rensa dem inuti. Fyll därefter paprikorna med färsen och pynta med locket. Skjuts in i ugnen i ca 175 grader.



Och jag erkänner, riset var en tabbe. Inte LCHF för fem öre:)


oops.. höll på att glömma..

Veckans tema: LCHF såklart:)

efterrätt 18/5

Rabarber och Jordgubbs swiss

Lager på lager var det ju!

swissen är gjord utan recept

Jag kokade en kompott på rabarber och jordgubbar den sötade jag med råsocker, sedan varvade jag kompotten med maränger, vaniljglass, grädde och chokladknappar.





varmrätt 18/5

VEGETARISK LASAGNE

Även här var receptet hämtat från tasteline.com




Här fick jag också chansen att inviga min fina ugnsform i keramik, snygg men lite bökig då den måste ligga i blöt innan användning.




förrätt 18/5

Temat var som sagt lager på lager.
Förätten blev Squashplättar enligt ett recept på tasteline.se 
http://www.tasteline.com/Recept/Squash%C2%ADplattar_med_rokt_lax

Jag ändrade dock receptet lite och tog skagenröra istället för lax mellan plättarna.

Middagen började förövrigt bra då en av deltagarna träffat en gemensam vän, som inget av oss träffat på vääääligt länge! Det är bra för det ger alltid upphov till en massa skvaller...=)





onsdag 18/5

Veckans tema blir lager på lager....

Recept för Texastemat

Nachos med salsa och Santa Marias ostdipp som blandats med hackade jalapeños

Till förrätt blev det nachos, jalapeños, salsa och Santa Marias ostdipp som blandats med hackade jalapeños och sedan värmts.



Till huvudrätt serverades ryggbiff och klyftpotatis. Till detta en grönsallad av blandade salladssorter och en sallad gjord på hackade tomater, charlottenlök och koriander. Vid sidan fanns även en dipp för köttet gjord på olivolja,vitlök, färsk persilja, timjan och lite koriander.



Efterrätten bestod av friterade Oreos och snickers. Till detta serverades vaniljglass.
Frityrsmet: http://www.tasteline.com/Recept/Frityrsmet

Recept för Ostveckan

Förrätt:



Krustader fyllda med räkost. In i ugn i ca 200 grader i ca 5 minuter. Toppa med färsk persilja.

Huvudrätt:


LCHF- gorgonzolabakad lax med vitvinssås och spenatomelett

Se fler recept från GOE på kokaihop.se.

 

Skippade dock spenatomeletten och serverade ris och tomatsallad istället.

 

Efterrätt:

Chunky Monkey Cheesecake

Se fler recept från lisambri på kokaihop.se.

 

/Erica (vecka 18)


Tema vecka 19

Inte helt förvånande blir det mat och musik inspirerad av Texas denna vecka.'



källa: http://www.google.se




Veckans tema blir..

..ost!



Källa: birkastaff.eu
Tema vecka 18
Källa: birkastaff.eu

RSS 2.0