varmrätt på tema peppar

Ugnsbakad Rosépepparlax

(obs receptet är beräknat till 10 pers)

2-2½ kg laxfilé

2 msk rosépeppar

½ tsk vitpeppar

1 dl socker

½ dl salt

10 cm purjolök

 

Krossa rosépepparkornen i en mortel. Blanda socker, salt och peppar och gnid in laxen med detta. Skiva purjolöken och lägg på den också.

Lägg plast över laxen och låt den stå svalt i några timmar, det går bra över natten också.

Sätt ugnen på 175 grader och ställ in laxen i ca 20 minuter.

 

Krämig Dillpotatis

1 ½ kg potatis

150 g sockerärtor

5 cm purjolök

3 dl gräddfil

1 dl majonäs

1 msk senap

1 dl hackad färsk dill

Salt och svartpeppar

Capris till garnering

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0