Huvudrätt Midsommar tema
Den som ändå hade en grill.... Dagens huvudrätt ska egentligen grillas såklart, det var ju ändå midsommar :) Men i en lägenhet i Göteborg funkar det inte alltid och kycklingen som utgjorde huvuddelen i rätten fick därför tillagas i ugn, blev gott ändå.
Självklart fick tillbehören bli färskpotatis, gräddfil och gräslök. Något annat går inte för sig när det är midsommar!!!
Receptet på kyklingen är från Ica.se
Kryddiga spett med kyckling:
Grillmarinad till Kyckling: Gör så här:

Självklart fick tillbehören bli färskpotatis, gräddfil och gräslök. Något annat går inte för sig när det är midsommar!!!
Receptet på kyklingen är från Ica.se
Kryddiga spett med kyckling:
- 500 g kyckling
Grillmarinad till Kyckling: Gör så här:
- Blötlägg träspetten.
- Blanda alla ingredienser till grillmarinaden för fläskkarré i en skål. Blanda alla ingredienser till grillmarinaden för kycklingfilé i en annan skål.
- Skär fläskkarrén och kycklingen i ca 1 cm breda strimlor. Lägg köttet i respektive marinad. Låt marinera minst 30 minuter i kylen. Vänd runt någon gång under tiden.
- Trä köttbitarna på spetten.
- Grilla dem ca 3 minuter på varje sida. Servera med sallad, plockad mynta eller koriander, böngroddar, limeklyftor och hoisin- och jordnötssås.

Kommentarer
Trackback