Egypten - Egyptiskt kycklinggryta - Huvudrätt



1 st hel kyckling
salt och peppar
2 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
2 tsk chilipeppar
400 gram tomatkross
3 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
2 tsk gurkmeja
1 dl färsk koriander
1 st citron
4 dl kikärtor (på burk)

Sås:
3 dl matyogurt
salt+peppar
2 msk pressad citron
1 knippe färsk mynta

Stycka kycklingen i 6-8 bitar och salta + peppra. Klyfta löken och hacka vitlöken.

Fräs löken i olja och lägg i chili, paprikapulver samt tomaterna. Rör om väl och blanda i gurkmeja samt koriandern.

Lägg i kycklingen och stek i 10 minuter under omrörning. Späd med vatten och smaksätt med saft av en halv citron. Skiva resterande citron och halvera skivorna. Lägg skivorna i grytan. Koka upp och lägg ner kikärtorna. Låt puttra under lock i 40-50 minuter tills det att kycklingen är genomkokt. Strö över lite koriander.

Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till.

Edit: Jag fuskade lite p.g.a tidbrist och använde grillad kyckling istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0