Egypten - Egyptiskt kycklinggryta - Huvudrätt

1 st hel kyckling
salt och peppar
2 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
2 tsk chilipeppar
400 gram tomatkross
3 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
2 tsk gurkmeja
1 dl färsk koriander
1 st citron
4 dl kikärtor (på burk)
Sås:
3 dl matyogurt
salt+peppar
2 msk pressad citron
1 knippe färsk mynta
Stycka kycklingen i 6-8 bitar och salta + peppra. Klyfta löken och hacka vitlöken.
Fräs löken i olja och lägg i chili, paprikapulver samt tomaterna. Rör om väl och blanda i gurkmeja samt koriandern.
Lägg i kycklingen och stek i 10 minuter under omrörning. Späd med vatten och smaksätt med saft av en halv citron. Skiva resterande citron och halvera skivorna. Lägg skivorna i grytan. Koka upp och lägg ner kikärtorna. Låt puttra under lock i 40-50 minuter tills det att kycklingen är genomkokt. Strö över lite koriander.
Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till.
Edit: Jag fuskade lite p.g.a tidbrist och använde grillad kyckling istället.
Kommentarer
Trackback