Västerbottenkex

Tema smördeg inleddes med en räkröra på smördegsbotten, rätten påminde lite om langos och var supergod! Gick mycket snabbt och enkelt att göra, rekommenderas vamt!



Ingredienser

Gör så här

1. Koka upp ättikssprit, socker och vatten. Skala och skär löken i ca 1/2 cm tjocka ringar, lägg dem i lagen och koka upp. Låt löken kallna i lagen. Låt den gärna ligga någon dag.
2.  Sätt ugnen på 200°C.
3. Skär smördegen i 5x5 cm bitar. Nagga dem med en gaffel. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper över degen och lägg på en plåt. Grädda mitt i ugnen 8 -10 minuter.
4. Ta ut plåten, ta bort den övre plåten och pappret. Strö västerbottenost på plattorna och sätt in mitt i ugnen 2-3 minuter.
5. Skär gräslöken fint. Blanda räkor, löjrom och gräslök.
6. Vispa crème fraichen och lägg den i en spritspåse. Plocka upp lökringarna ur lagen och låt dem rinna av på papper. Spara lagen till den lök som ev. inte går åt.
7. Lägg lökringarna på kexen, fyll dem med 2 räkor och rom. Spritsa på crème fraiche.



http://www.ica.se/Recept/vasterbottenkex-med-rakor-lojrom-och-picklad-rodlok-712609/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0