Smördegsinbakade äpplen med vaniljhatt :)
Efterrätten bestod av äpplen som fyllt med mandelmassa blandat med kanel, vilka såklart även var smördegsinbakade :) Erica kände sig lite kreativ efter något glas vin och fixade fram en hatt av vaniljglass till detta. Resultatet blev slående ;)

2. Skala ev. äpplena och ta ut kärnhuset. Riv mandelmassan och blanda den med kanel eller kardemumma. Fyll hålet på äpplena med fyllningen.
3. Rulla ut degen, dela den i 4 lika stora bitar.
4. Ställ ett äpple på varje smördegsplatta. Pensla kanterna på degen med uppvispat ägg. Vik upp hörnen runt varje äpple och tryck till. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
6. Servera äpplena något avsvalnade med glass eller vaniljsås.
http://www.ica.se/Recept/smordegsinbakade-applen-med-mandel-677087/

Ingredienser
- 1 färsk smördegsplatta à 250 g
- 4 äpplen. ca 600 g
FYLLNING
- 100 g mandelmassa
- 1/2 - 1 tsk malen kanel
PENSLING
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.2. Skala ev. äpplena och ta ut kärnhuset. Riv mandelmassan och blanda den med kanel eller kardemumma. Fyll hålet på äpplena med fyllningen.
3. Rulla ut degen, dela den i 4 lika stora bitar.
4. Ställ ett äpple på varje smördegsplatta. Pensla kanterna på degen med uppvispat ägg. Vik upp hörnen runt varje äpple och tryck till. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
6. Servera äpplena något avsvalnade med glass eller vaniljsås.
http://www.ica.se/Recept/smordegsinbakade-applen-med-mandel-677087/
Kommentarer
Trackback