Efterrätt Midsommar tema

Kanske är det inte så svårt att lista ut att veckans efterrätt innehöll jordgubbar, traditioner är till för att hållas!!!

Det som serverades var en hembakt marängtårta med grädde och jordgubbar, mums!

Även efterrätten är hämtad på Ica.se

Ingredienser

Till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Vispa äggvitorna, ättikspriten och hälften av sockret fast med elvisp, det ska gå att vända bunken upp och ner utan att det rinner ut.
  3. Vänd försiktigt ner resten av sockret och mandelspånen.
  4. Bred ut marängsmeten till en rundel (ca 25 cm i diameter) på bakpappersklädd plåt. Gör en liten fördjupning i mitten.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Ta ut marängen och låt svalna.
  6. Vid servering: Vispa grädden fluffig.
  7. Bred ut grädden på marängen. Strö över bären. Garnera med citron meliss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0