Efterrätt Midsommar tema
Kanske är det inte så svårt att lista ut att veckans efterrätt innehöll jordgubbar, traditioner är till för att hållas!!!
Det som serverades var en hembakt marängtårta med grädde och jordgubbar, mums!
Även efterrätten är hämtad på Ica.se

Det som serverades var en hembakt marängtårta med grädde och jordgubbar, mums!
Även efterrätten är hämtad på Ica.se
Ingredienser
- 3 äggvitor
- 1 krm ättiksprit (12 %)
- 2 dl socker
- 1 dl mandelspån
Till garnering
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl färska blåbär eller andra bär, t ex jordgubbar eller hallon
- citronmeliss
Gör så här
- Sätt ugnen på 100°C.
- Vispa äggvitorna, ättikspriten och hälften av sockret fast med elvisp, det ska gå att vända bunken upp och ner utan att det rinner ut.
- Vänd försiktigt ner resten av sockret och mandelspånen.
- Bred ut marängsmeten till en rundel (ca 25 cm i diameter) på bakpappersklädd plåt. Gör en liten fördjupning i mitten.
- Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Ta ut marängen och låt svalna.
- Vid servering: Vispa grädden fluffig.
- Bred ut grädden på marängen. Strö över bären. Garnera med citron meliss

Kommentarer
Trackback