Äpplepaj

Nu kommer jag inte exakt ihåg hur jag gjorde pajen men någonting liknande som detta recept jag fann på recepten.se vill jag minnas att det var. Fast jag brukar ta lika delar mjöl som havregryn och plutta i lite sirap. Serverades med vaniljglass och uppvispad vaniljsås

  • 4 små äpplen
  • ¾ tsk malen kanel
  • ¼ - ½ dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 75 g smör
  • 1 ¾ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 ¼ dl kokosflingor

Börja med smuldegen. Ta fram smöret och låt ligga en stund så det blir mjukt. Skär det i mindre bitar om du gör smuldegen för hand utan elvisp.

Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och kokosflingor. Tillsätt sedan smöret och finfördela det med fingertopparna till en grynig massa eller kör med elvisp till en smulig deg.

Skala äpplen och skär dem i småbitar och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl, kanel och socker.

Fördela smuldegen över äpplena.

Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter i 200°C.

Låt svalna en stund före servering.

 

Och det var den veckan det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0