Efterrätt Italienskt

Jag glömde visst ta kort på efterrätten!! Inte ok... En jättefin tiramisu var det. receptet kom från Ica.se Ingredienser * 4 äggulor * 2 burkar mascarpone (à 250 g) * 1/2 dl Amaretto eller konjak * 3 äggvitor * 1 dl socker * 20 savoyardikex * 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe * kakao att pudra över Gör så här 1. Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto eller konjak till en slät smet. 2. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank. 3. Vänd ner äggvitevispet i ägg smeten med hjälp av en slickepott. 4. Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresso. Lägg dem i en form (ca 25 x 30 cm, för 8 port). 5. Häll äggsmeten över kexen och ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten. 6. Pudra över kakao vid servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0