Efterrätt Italienskt
Jag glömde visst ta kort på efterrätten!! Inte ok... En jättefin tiramisu var det. receptet kom från Ica.se
Ingredienser
* 4 äggulor
* 2 burkar mascarpone (à 250 g)
* 1/2 dl Amaretto eller konjak
* 3 äggvitor
* 1 dl socker
* 20 savoyardikex
* 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe
* kakao att pudra över
Gör så här
1. Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto eller konjak till en slät smet.
2. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.
3. Vänd ner äggvitevispet i ägg smeten med hjälp av en slickepott.
4. Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresso. Lägg dem i en form (ca 25 x 30 cm, för 8 port).
5. Häll äggsmeten över kexen och ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
6. Pudra över kakao vid servering.
Kommentarer
Trackback