Gammalt och nytt - Rödbetsvåffla - Förrätt
Här kommer gammalt med en tvist.
1 färsk rödbeta
2 msk riven pepparrot
3 msk flytande honung
1 msk finhackad rosmarin
1 tsk rörsocker
150 g fetaost
1/2 påse ruccola
Blanda pepparrot med honung.
Skala och riv rödbetan grovt.
Vispa ihop våffelsmet (jag använde pulver) med röbeta, rosmarin, socker och smör.
Grädda våfflorna och skär dem i hjärtan.
Skär osten i tärningar och servera med ruccola och våffelbitar. Ringla pepparrotshonung över.

Receptet tagit från boken Sveriges nya landskapsrätter
1 färsk rödbeta
2 msk riven pepparrot
3 msk flytande honung
1 msk finhackad rosmarin
1 tsk rörsocker
150 g fetaost
1/2 påse ruccola
Blanda pepparrot med honung.
Skala och riv rödbetan grovt.
Vispa ihop våffelsmet (jag använde pulver) med röbeta, rosmarin, socker och smör.
Grädda våfflorna och skär dem i hjärtan.
Skär osten i tärningar och servera med ruccola och våffelbitar. Ringla pepparrotshonung över.

Receptet tagit från boken Sveriges nya landskapsrätter
Kommentarer
Trackback