Specma Seals - Vita Harens chokladsås- Efterrätt
Förslag från Mariana
6,5 dl socker
2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
100 g smör
1/2 krm salt
2 dl kakao (75 g)
1 tsk vaniljsocker
Blanda socker, mjölk, grädde, smör och salt och koka upp. Sjud på låg värme i ca en timme tills det blir en tjock och gyllene kolasmet. Ta bort från värmen.
Sikta ner kakaon, och vispa såsen med elvisp i fem minuter. Blanda ner vaniljsockret.
Går bra att frysa! (Och går alltför bra att äta direkt från frysen, också..) Värm gärna vid servering.
Blir väldigt mycket sås! Enormt god och uppskattad. Serverade med glass, passionsfrukt och krossad daim.

6,5 dl socker
2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
100 g smör
1/2 krm salt
2 dl kakao (75 g)
1 tsk vaniljsocker
Blanda socker, mjölk, grädde, smör och salt och koka upp. Sjud på låg värme i ca en timme tills det blir en tjock och gyllene kolasmet. Ta bort från värmen.
Sikta ner kakaon, och vispa såsen med elvisp i fem minuter. Blanda ner vaniljsockret.
Går bra att frysa! (Och går alltför bra att äta direkt från frysen, också..) Värm gärna vid servering.
Blir väldigt mycket sås! Enormt god och uppskattad. Serverade med glass, passionsfrukt och krossad daim.

Kommentarer
Trackback