Huvudrätt danska flaggan
Veckans huvudrätt blev en kycklinggryta med bacon.
Ingredienser:
1 paket bacon
4 kycklingfiléer
chilisås
ca 1,5 dl vitt vin
200g philadephiaost
3dl grädde/matlagninsgrädde
1 purjolök gratängost
Gör så här:
Linda bacon runt kycklingen. Stek det så att det får lite färg. Lägg i en ugnssäker form. Strimla purjolöken och resten av baconet. Lägg det i stekpannan. Häll i grädde, chilisås och vin. Rör ihop och lägg seddan i philadelphiaosten. Rör till den har smält, låt det inte koka!. Häll över kycklingen, häll sist över osten. Ställ in i ugnen på 200 grader.
Ingredienser:
1 paket bacon
4 kycklingfiléer
chilisås
ca 1,5 dl vitt vin
200g philadephiaost
3dl grädde/matlagninsgrädde
1 purjolök gratängost
Gör så här:
Linda bacon runt kycklingen. Stek det så att det får lite färg. Lägg i en ugnssäker form. Strimla purjolöken och resten av baconet. Lägg det i stekpannan. Häll i grädde, chilisås och vin. Rör ihop och lägg seddan i philadelphiaosten. Rör till den har smält, låt det inte koka!. Häll över kycklingen, häll sist över osten. Ställ in i ugnen på 200 grader.

Kommentarer
Trackback