Efterrätt danska flaggan
Till efterrätt blev det pannacotta med jordgubbssås.
Receptet är hämtat på tasteline.com
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
0,5 st vaniljstång
1 st kanelstång/stänger
4 st kardemummakärnor
0,5 dl socker
2 st gelatinblad
(Jag hoppade dock över kanel och kardemumma)
Gör så här:
1. Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Koka upp grädde, socker, vaniljstång med vaniljfrön, kanelstång och krossade kardemummakärnor (självklart kan någon eller några av kryddorna uteslutas efter smak).
2. Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen så de löser sig. Sila av.
3. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl i ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat. Stjälp upp pannacottan (eller servera direkt ur glasen) innan gästerna kommer och förvara dem i kyl. Ibland måste man doppa skålarna i lite varmt vatten för att pannacottan ska släppa. Men de skall bara doppas snabbt, annars kan de förlora formen.
4. Här blandade jag ihop frysta jordgubbar och lite socker som jag mixade slätt.

Receptet är hämtat på tasteline.com
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
0,5 st vaniljstång
1 st kanelstång/stänger
4 st kardemummakärnor
0,5 dl socker
2 st gelatinblad
(Jag hoppade dock över kanel och kardemumma)
Gör så här:
1. Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Koka upp grädde, socker, vaniljstång med vaniljfrön, kanelstång och krossade kardemummakärnor (självklart kan någon eller några av kryddorna uteslutas efter smak).
2. Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen så de löser sig. Sila av.
3. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl i ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat. Stjälp upp pannacottan (eller servera direkt ur glasen) innan gästerna kommer och förvara dem i kyl. Ibland måste man doppa skålarna i lite varmt vatten för att pannacottan ska släppa. Men de skall bara doppas snabbt, annars kan de förlora formen.
4. Här blandade jag ihop frysta jordgubbar och lite socker som jag mixade slätt.

Kommentarer
Trackback