varmrätt tema hälsosamt


LAXBURGARE MED MANGO OCH WASABIMAJONÄS







Ingredienser

500 gram
3 st
1 tsk
1 tsk
0,5 tsk
2 msk

Wasabimajonnäs
2 st
1 msk
1 msk
1,5 dl
1 krm

Tillbehör
sockerärtor och blandsallad
1 påse
0,5 st
0,5 kruka(or)
4 msk
4 klyfta(or)

Tillagning

1. Börja med wasabimajonnäsen. Lägg äggulorna i en skål och blanda med vinäger och wasabi. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle medan du mixar, gärna med stavmixer till en tjock majonnäs. Kraftig handvispning går också bra. Smaka av med salt.

2. Skölj laxfilén och skär den i bitar och lägg i mat-beredare. Strimla salladslöken och lägg i den tillsammans med rosépeppar, salt och peppar. Kör snabbt till en grov massa. Rör i Maizenaredningen.

3. Dela smeten i fyra delar och rulla dem till bollar som du plattar ut till burgare. Hetta upp smöret och stek dem gyllene på medelvärme, cirka 2–3 minuter på varje sida. Salta och peppra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0