Huvudrätt tema bråttom
Huvudrätten den här kvällen var tomatkyckling i vin som serverades med bulgur.
Bulgur:
2dl grov bulgur
4dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 finhackad rödlök
2 hackade tomater
färsk basilika
olivolja
Koka upp bulgur och buljongtärningen i vatten. Låt sedan sjuda i ca 10 min. hacka rödlök, tomat och basilika. Blanda ner i den färdiga bulguren och ringla lite olivolja över.
Tomatkyckling i vin (4 portioner):
4 kycklingfileer
1 burk krossade tomater
2dl vitt vin
1 tsk chilipulver
1 hönsbuljongtärning
2 kvistar färsk rosmarin
färska basilikablad
1 1/2 dl mellangrädde
salt & svartpeppar
Skär kycklingen i kuber. Salta, peppra och bryn dem. lägg öveer dem i en traktörpanna, häll över krossade tomater, vin och tillsätt chili, buljong och örter. Låt puttra på svag värme ca 10-15 min tills kycklingen är klar. smaka av med med grädde, salt och peppar.
Recepten är hämtade ur boken Tjejmiddag, skriven av Malou Holm och Åsa Swanberg.
Kommentarer
Trackback