Huvudrätt tema bråttom

Huvudrätten den här kvällen var tomatkyckling i vin som serverades med bulgur. Bulgur: 2dl grov bulgur 4dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1 finhackad rödlök 2 hackade tomater färsk basilika olivolja Koka upp bulgur och buljongtärningen i vatten. Låt sedan sjuda i ca 10 min. hacka rödlök, tomat och basilika. Blanda ner i den färdiga bulguren och ringla lite olivolja över. Tomatkyckling i vin (4 portioner): 4 kycklingfileer 1 burk krossade tomater 2dl vitt vin 1 tsk chilipulver 1 hönsbuljongtärning 2 kvistar färsk rosmarin färska basilikablad 1 1/2 dl mellangrädde salt & svartpeppar Skär kycklingen i kuber. Salta, peppra och bryn dem. lägg öveer dem i en traktörpanna, häll över krossade tomater, vin och tillsätt chili, buljong och örter. Låt puttra på svag värme ca 10-15 min tills kycklingen är klar. smaka av med med grädde, salt och peppar. Recepten är hämtade ur boken Tjejmiddag, skriven av Malou Holm och Åsa Swanberg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0