Förrätt tema bråttom
Förrätten bestod av två stycken dipper som serverades med grissini
Kronärtskockskräm:
1 burk kronärtskockshjärtan
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Mixa dem i en skål tillsammans med olivolja och pressad viltlök. Smaka av med salt och peppar.
Gorgonzoladipp:
200g gorgonzolamascarpone
1/2 dl mellangrädde
1 msk finhackad gul lök
3 msk finhackad gräslök
1 1/2 msk krossad grönpeppar
salt
Lägg osten i en stor skål och mosa den lite. Häll över grädden och blanda med en gaffel till en krämig massa. Finhacka lök och gräslök och rör ner det i blandningen. Krossa grönpeppar i mortel, tillsätt och smaka av med salt.
Kommentarer
Trackback