Skogsmulle Förrätt - Morotssoppa med ingefära
Detta ska i:

Mycket gott. Rekommenderas starkt!
Recept hittades på ica.se
- 500 g morötter
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk färsk riven ingefära
- 2 msk olja
- 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 5 dl mjölk
- salt och peppar
- 1 tsk sambal oelek
- 1 burk räkor i lake (à 360 g)
- 1 burk majskorn (à 340 g)
- 1 förp naanbröd
- Skala morötter, lök, vitlök och ingefära. Skär dem i mindre bitar och fräs dem i en kastrull med olja. Häll på buljong och mjölk. Låt koka tills morötterna är mjuka.
- Mixa soppan slät och smaksätt med salt, peppar och sambal oelek.
- Låt räkorna och majsen rinna av.
- Servera soppan tillsammans med räkor, majs och bröd.

Mycket gott. Rekommenderas starkt!
Recept hittades på ica.se
Kommentarer
Trackback