Efterrätt Maria Montazami

Veckans efterrätt, flamerade bananer kommer även från Marias kokbok.

6 portioner

6 bananer, skalade
4 msk osaltat smör
1 1/2 dl farinsocker
2 msk pressad citron
1 tsk malen kanel
1 1/2 dl ljus rom

Skala och dela bananerna på längden. Smält smör och socker i en het stekpanna. Tillsätt citronsaft och kanel. Lägg ner bananerna och bryn dem försiktigt någon minut på var sida så de får lite färg. Häll över rom och tänd på så de hastigt flamberas. Servera varma med vaniljglass.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Snacka om 70-tal!!!!

2011-11-27 @ 18:55:48
Postat av: Carina Lindberg

2011-11-27 @ 18:56:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0