LCHF huvudrätt - squashsallad med grekiska biffar

I sann LCHF anda så skippades potatisen och ersattes med squash vilket blev en succé! Receptet baserades på ett recept från kokaihop.se men zucchinin byttes ut mot två stycken squashar.

Ingredienser:
1 st stor zucchini
1 st klick smör
1 st liten purjolök
2 dl crème fraiche eller gräddfil
0,5 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
1 st liten vitlöksklyfta
dill
salt och svartpeppar
















  1. Skala och tärna zucchinin. Strimla purjolöken fint.
  2. Stek zucchinin i smör på svag värme, salta och peppra. När zucchinin börjar mjukna lite, ta upp den så den får kallna.
  3. Blanda crème fraiche/gräddfil med majonnäs och senap. Pressa ner vitlöksklyftan. Smaksätt med salt, svartpeppar och dill.
  4. Blanda ner zucchinin och purjon i såsen.

Till detta serverades grekiska biffar som gjordes på nötfärs, hackade gröna oliver, färdigstrimlad soltorkad tomat (märke Garant, mycket skönt att slippa kladda med att strimla tomaterna själv), fetaost samt ett ägg. Och salt+peppar förstås. Ströbröd/potatis och liknande hoppades helt över men det gick lika bra ändå!

Efter att biffarna var klara tog jag ut dem ur pannan och hällde i lite grädde samt soja som blev till en god gräddsås.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0