keldafiskar/hallonmousse och nonstop

Hallonmousse
Ingredienser
200 gram |
1,5 msk |
1,5 dl |
2 st |
1 dl |
Tillagning
Vill du ha en fastare mousse kan du ställa in den i frysen istället.
Räcker till 4-6 portioner beroende på hur sugen man är på dessert.
1. Tina hallonen och mosa med en gaffel tillsammans med sockret. Häll grädden i en skål och vispa tills den är fast. Häll äggvitorna i en ren skål och vispa till fast skum.
2. Vänd försiktigt ner bärmoset och vitorna i grädden och skeda upp i en skål eller små glas.
3. Kyl moussen i kylskåp minst en timme. Garnera med nonstop och strössel.
Jag hällde all mousse i en stor skål och då behövde den längre tid för att bli fast. På toppen dekorerade jag med små rån som jag fyllt med kelda vanilj och för att det skulle se ut som fiskar tog jag nonstop till ögon.
Räcker till 4-6 portioner beroende på hur sugen man är på dessert.
1. Tina hallonen och mosa med en gaffel tillsammans med sockret. Häll grädden i en skål och vispa tills den är fast. Häll äggvitorna i en ren skål och vispa till fast skum.
2. Vänd försiktigt ner bärmoset och vitorna i grädden och skeda upp i en skål eller små glas.
3. Kyl moussen i kylskåp minst en timme. Garnera med nonstop och strössel.
Jag hällde all mousse i en stor skål och då behövde den längre tid för att bli fast. På toppen dekorerade jag med små rån som jag fyllt med kelda vanilj och för att det skulle se ut som fiskar tog jag nonstop till ögon.
Kommentarer
Trackback