Egypten - Egyptiskt grapesallad - Förrätt

Efter en resa till Egypten var det självklart läge för Egyptiskt tema! Eftersom vi bodde på all inclusive var maten kanske inte alltid så väldigt autentisk men något som fanns överallt och till nästan inga pengar alls var - granatäpple! Denna nyttiga, vackra och goda frukt. Så den fick hamna i förrätten!

För 4 pers:
2 st grapefrukt
2 st avokado
saft av en citron
1 st rökt kalkonbröst
1 st granatäpple
klippt gräslök

Dressing:
5 msk olja
frisésallad
1 tsk grov senap
1 tsk honung
Citronsaft
salt+peppar


Gör så här:
Skär upp grönsaker och frukt och arrangera fint. Pressa lite citron över avokadon så den inte blir brun och ful. Finns det inte kalkonbröst går det bra med stekt kycklingfilé också. Blanda ihop resten av citronsaften med dressingens ingredienser. Låt stå kallt och droppa över vid servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0